Over de Studie

 

TCRM studie

De TCRM studie is een prospectieve studie die kijkt naar het effect van transcervicale resectie van myomen (TCRM) op hevig menstrueel bloedverlies.

 

Waarom?

Submuceuze myomen (vleesbomen in de baarmoederholte) zijn een bekende oorzaak van hevig menstrueel bloedverlies, dysmenorroe (menstruatiepijn) en vruchtbaarheidsproblemen. De TCRM is een vaak toegepaste behandeling voor submuceuze myomen, met name FIGO PALM-COEIN classificatie type 0, 1 en 2 myomen.

Op basis van literatuuronderzoek kan er worden geconcludeerd dat de TCRM een veilige en effectieve behandeling is voor het verwijderen van submuceuze myomen, met subjectieve verbetering van het bloedverlies. Echter, vermindering van het hevig menstrueel bloedverlies na de TCRM is nooit gekwantificeerd.

Het doel van dit onderzoek is dan ook het kwantificeren van het bloedverlies voor en na de TCRM, om effect van de TCRM als behandeling bij submuceuze myomen te kunnen objectiveren en deze behandeling zo nodig te optimaliseren.

 

Voor wie?

Vrouwen met submuceuze myomen en hevig menstrueel bloedverlies, die in aanmerking komen voor behandeling middels TCRM. Heeft u interesse in deelname aan dit onderzoek? Raadpleeg dan uw behandelend arts of zie onze contact pagina.

 

Arts-onderzoeker

Mw. A.L. Keizer, MD

Arts-onderzoeker VUmc Afdeling Gynaecologie

 

Onderzoek coördinatoren deelnemende klinieken

Mw. A. Timmermans, MD, PhD

Gynaecoloog AMC Afdeling Gynaecologie

Dhr. A.L. Thurkow, MD

Gynaecoloog Sint Lucas Andreas Ziekenhuis Afdeling Gynaecologie

Mw. M.M. Hanstede, MD, PhD

Gynaecoloog Spaarne Ziekenhuis Afdeling Gynaecologie

Dhr. P.J.M. van Kesteren, MD, PhD

Gynaecoloog Onze Lieve Vrouwe Gasthuis Afdeling Gynaecologie

Dhr. W.J.K. Hehenkamp, MD, PhD

Gynaecoloog VUmc Afdeling Gynaecologie

Mw. J.A.F. Huirne, MD, PhD

Gynaecoloog VUmc Afdeling Gynaecologie