Menstruatie kalender

Slide background

Effectiviteits onderzoek

TCRM Studie

Menstruatie Kalender

Om mee te doen aan ons onderzoek vragen wij u om een menstruatie kalender bij te houden. Dit moet tenminste 1 maand VOOR de operatie tot 6 maanden na de operatie. U zult ook bij het start van het onderzoek een vragenlijst krijgen, en na 3 en 6 maanden weer een vragenlijst. Hierna is het onderzoek klaar.

Om het bloedverlies bij te houden is het belangrijk ook op de dagen zonder bloedverlies dit aan te geven.
We hebben speciaal voor dit onderzoek een smartphone app ontwikkeld voor iPhone en Android. Uiteraard kunt u ook een papieren versie hier downloaden en het bloedverlies bij houden. Onze voorkeur gaat echter naar 1 van de apps, omdat uw gegevens dan gelijk in een beveiligde database worden opgeslagen. Alle gegevens die u invult zijn anoniem en voor niemand anders inzichtelijk dan voor de onderzoekers. Het enige wat u nodig heeft voor de app is uw studienummer. Deze heeft u in de eerste email gehad op de dag dat u besloot mee te doen.

Bedankt voor uw bijdrage aan ons onderzoek. Zie hieronder voor verdere uitleg.

apple-logoDownload de menstruatie kalender hier voor iPhone.

android-logo Download de menstruatie kalender voor Android hier.

pdf-logoDownload de menstruatie kalender hier als PDF. Print deze uit als papieren versie.

logo512xVul op deze pagina de de menstruatie kalender digitaal in.

Handleiding voor het gebruik van de digitale menstruatiescorekaart

U kunt met deze score kaart per maand uw menstruatie bijhouden, dit kan ook retrospectief (achteraf), door een andere dag, maand en/of jaar te selecteren, als u nog weet hoeveel maandverbanden en tampons u tijdens die menstruatie heeft gebruikt,.

Voor deze studie moet de menstruatiescorekaart tenminste 1 maand VOOR de operatie en 6 maanden NA de operatie worden bijgehouden, om het effect van de operatie te kunnen vervolgen.

Gebruik bij voorkeur maxi maandverband en/of maxi tampons. Wees niet zuinig met het gebruik van verbanden en tampons en probeer hierin zoveel mogelijk al het menstruatiebloed op te vangen.

Denk eraan ook ’s nachts voldoende verband/tampons te gebruiken, zo nodig beide tegelijk.

Houd bij voorkeur een tampon in tijdens plassen, ontlasting, douche of bad en verwissel pas daarna.

Elke keer wanneer u een verband of tampon verwijdert, vergelijkt u het zichtbare bloedverlies met de afbeeldingen op de menstruatiescorekaart en zet u het cijfer passend bij het aantal gebruikte tampons/verbanden naast het plaatje dat het meest daarmee overeenkomt. De cijfers in de bovenste rij komen overeen met de dag van de maand. Op de dagen dat u alleen wat licht bloedverlies heeft (spotting) kunt u een kruisje zetten in het vakje van die dag.

*Pijnscore 0 t/m 10, waarbij 0 = geen pijn en 10 = allerergste pijn die je kunt voorstellen

© Copyright - idEAct 2013